4.5.2011

Paskapöntön kansi


Eilen pitkästä aikaa päiväsukellus, ollut pahasti pimeä voittoista nuo meikäläisen saalistusreissut.
Ajatuksena oli mennä selaamaan kaislikoita ja siinä sivussa katsastaa kampelatilannetta. Aika pian tuli todettua, ettei tuon alueen kaislikoissa ollut mitään elämää ja homma kääntyi kampelan etsintään.
Mua ui vastaan yksi varsin nätin kokoinen, joka oli luultavasti edellä menevää Edua säikkyneenä lähtenyt liikkeelle, sen verta oli talven jäljiltä liipasin sormi jäässä, että menojaan meni, olis sen kyllä siitä saanut, jos olis ollut hereillä, seurasinkin jonkun matkaan, kunnes lätty spurttasi kauas pois.
Vesi oli huomattavan viileää, ja kihelmöi kasvoissa, fiilikset oli kuitenkin katossa ja näkyvyydet neljän metrin päälle pystyyn. Saavuttiin kääntöpisteelle ja vaihdettiin kuulumiset, Edulla oli piikissä pari kampelaa, joista toinen oikein mukava ruokakala. Matkalla kalstaja nosti reitiltä verkot ja kilonen siika tömähti veneeseen, joka tietysti herätti molemmissa ajatuksia.
Takaisin päin uidessa päätin selata vielä yhden pienen puskan vihernieriän toivossa, mutta tyhjyyttä huusi tuokin kaislikko. Sensijaan sillävälin kaveri kellotti kaislan ulkopuolelta metrin vedestä varsinaisen halibutin pienoismallin, komein koskaan näkemäni kampela täytti hurjat mitat 45cm ja 780g, huh huh!!!
Siitä sitten takaisin lähtöpisteeseen ihmettelemään paskapöntön kannen kokoista kalaa. Tunnelma oli katossa ja jalat umpijäässä, vähän kun kelit lämpenee, niin alkaa kampelaa olla mestoilla paremmin, mutta mainio kalareissu silti, vaikka kalattomaksi jälleen jäinkin.
kiitokset Edulle seurasta ja tollasia vaan sitten jäämereltä x10
Tomppa

1 kommentti: