12.6.2010

Hanko 2010 Dödörens cup


Vaikka sukelluskalastuksen osalta kilpailukausi alkoikin jo syksyllä kotkassa, niin dödis on kuitenkin se, joka tuntuu kisakauden avaukselta. kaikki kolme lähdettiin ottamaan osaa, Edu ja Nikke päivää aiemmin scauttaamaan ja minä saavuin paikalle lauantai aamuna oman seuran sällien kanssa. Odotukset oli kovat, kun pari viikkoa aiemmin itse löysin jo mukavasti kalaa ja Edu&Nikke olivat bonganneet perjantaina hyviä spotteja. Mutta kuinka ollakaan, niinkuin monesti käy, säänhaltija ottaa vastuuta paletin sekoittamisesta.
Tuuli oli 12-16m/s lounaasta, eli lähes päinvastaisesta suunnasta, kuin päivää aiemmin, joten kalat eivät taatusti olisi siellä, missä päivää paria ennemmin.
Lähtösaarikin vaihtui kovan kelin vuoksi ja moni sai pikauusia taktiikkansa, meikäläinen meni veteen siitä, mistä sinne oli lyhin matka ja olo oli kuin omenalla pesukoneessa linkouksen aikaan, vaikka valitsin saaren tyynemmän puolen, oli keikutusta aivan riittämiin. kovasti tuli töitä tehtyä, pitkästi yli sata sukellusta 3-6m syvyyksiin, mutta tuloksetta. Kiersin mukavan lenkin ja palasin lähtöruutuun puhaltamaan hetkeksi, kun Edu pölähti paikalle, ei ollut helppoa tyrskyjen puolella, eikä kalaakaan mahdottoman paljon, sillä ukolla oli parin tunnin jälkeen plakkarissa pieni kampela ja iloinen yllätys, mitallinen silakka. Nikkeä en nähnyt ennenkuin punnituksessa ja ei ollut Nikken päivä, poiju oli karannut heti alkuunsa ja pitkää sylkeäkin oli tarvinnut keikutuksen ohessa heittää.
Kuitenkin onnistumisiakin nähtiin ja olipa joku saanut 15 kampelaa kasaan ja lunasti sillä kilpailun voiton. Pari komeaa piikkaria tuli myös ja oheisessa kuvassa edeltävän päivän saalista. Nokkakalaa ja siikaa.
Kaikenkaikkiaan todella hieno ja kokemisen arvoinen päivä, Nikkellä ja Edulla tietysti päällimmäisenä pieni pettymys, joka kääntynee voitoksi sekin... Toki olisin minäkin mieluusti edes sen yhden halunnut, ettei olisi tarvinnut rantautua tyhjin käsin, se kun on niin nöyryyttävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti