16.11.2010

Apina putosi niskasta...

Koppasin Taimen-maskotin kyytiin puoli viideltä ja merta päin kävi tie ja sattuipa matkalla tuttujakin näkymään, pysähdyttiin tien varteen Peten kanssa juttelemaan mukavia, kalaan oli tuo yksinäinen soturikin menossa.
paikanpäällä meri kohisi lupaavasti ja mulla oli toiveikas fiilinki, pehmeänä seniori harrastajana käppäilin rauhattomana kotona puettu puku päällä ja odottelin Edun pukeutumista kumipukuun.
Rantaa lähdettiin etenemään normimeiningillä ja sain vetovastuun, ilmeisesti taimenettoman syksyn johdosta. Alta minuutin ui ensimmäinen pieni taimen suoraan kohti, mutta oli liian pieni, joten jatkakoon, ajattelin.
Vaihdeltiin keulavuoroja ja keliä piisasi, oven kokoinen aalto oli vähän väliä viejän roolissa, mutta matkan taittuessa, kalojakin näkyi harvakseltaan, kovin olivat vaan pieniä.
Olin jäänyt Edusta jonkin matkaa, kun ihastelin kaunista laakeaa kalliota, kun yhtäkkiä keilaan osui jotain muuta kuin silakka, ehdin todeta, että sehän siika, kun Kalakaveri tuli noin kahtasataa siian perässä, todella hauska tilanne, jota valitettavasti on mahdoton sanoiksi muotoilla. Muutamaa sekunttia myöhemmin kuului iloinen kilahdus ja siikahan se siinä, ei järin suuri, mutta siika kuitenkin!!
Tämän episodin seurauksena ajauduin taas kärkimieheksi eikä aikaakaan, kun tuli ensimmäinen kalan kokoinen taimen vastaan ja takuuvarma laukaus pään taakse, yeeesshhh! ei ollut riemulla rajaa, kun kala oli taltutettu.
Tästä taasen vartin kuluttua Edu bongaa rantamatalasta viiden kalan parven ja tyytyy jostain syystä ihailemaan ensimmäisinä tulevia, kuinka ollakaan joukon jatkona tulee kolmen kilon possu, mutta harmittavasti jatkaa tuo isomus matkaansa ohi ammutun kudin jälkeen.
Seuraavaksi tulee minua vastaan saman kokoluokan tumma kala koukkunokkineen, mutta yritän aivan liian kaukaa ja ohi, sinne ne isot jäi jatkamaan matkaansa.
Takaisin uidessa ei juurikaan kalaa enää näkynyt ja keli alkoi koventua entisestään.
Kaikenkaikkiaan 10 taimenta ja 1 siika näkyi, kummallekin mitallinen taimen kotiin viemisiksi ja Edulle lisäksi siika.
Helmi reissu ja oli mukavaa saada vihdoin se taimen monien epäonnistumisten jälkeen.eipä tästä kalamiehen iltapala enää paljon parane...

2 kommenttia:

  1. Hyvä jätkät!

    Todella hyvää duunia.

    Maza

    VastaaPoista
  2. Vesi vaan tulee kielelle kun kattoo tuota iltapalaa :)

    VastaaPoista