17.5.2010

Nemoa etsimässä

Edun kanssa lähdettiin rankan duunimaanantain päätteeksi merelle relaamaan.
Edu heitti tavoitteeksi 3 eri kalalajia ja minä puolestani halusin vain päästä ampumaan, kun oli alla pari nollareissua.
kampela kuitenkin tavoitteena saavuttiin perille ja eikun etsimään, näkyvyys mukavat 3-4 metriä pystyyn. Veden lämmöt 11-15c. Oli hurjaa huomata miten meri oli viikossa "puhjennut kukkaan" pikkukalaa oli jokapaikassa ja kasvustokin oli alkanut lisääntyä.
Päätin etten syyllisty tänään kusimatalassa pyörimiseen ja etsinkin kampelaa 4-6 metristä, dyykki kulki mukavasti, mutta kalaa ei vaan tullut vastaan. Pikapalaveri Edun kanssa ja oli jo pari löytynyt, kelasin itsekseni, että taitaa olla mun kampela-antureissa asetukset päin helvettiä, kun ei löydy.
Matka kuitenkin jatkui, tasaisen sitkeää etsimistä, ja ainakaan ei työn puutteesta jäisi kiinni p..kele. Naapurilla oli jo kolme komeaa kalaa piikissä, kun mulla oli tili vielä avaamatta.
pälyilin kaikessa rauhassa pohjaa, kun tuli sellainen outo olo ja katsoin vasemmalle...IHANAA SUOMEN KANSA...helvetillinen lahnaparvi oli saapunut palastamaan minut, voi sitä valinnan vaikeutta, no joku on otettava ja tupla osuma, ai ai kun teki gutaa!!!
Edukin tuli karkeloihin mukaan ja olihan siinä sellaisia teurastuksen tunnusmerkistöjä havaittavissa, mutta hoitokalastusta kuitenkin ihan parhaimmillaan. Lahnajuhlissa sain 4:llä laukauksella 7 kalaa, eli kolme tuplaa putkeen, kai sekin jotain on...
Edullakin muutama merirotta piikissä ja vaelleltiin vielä hetki eteenpäin, kunnes oli aika palata takaisin päin, kylmyydestä ei enää tietoakaan, kolme tuntia oltiin vedessä ja vielä olisi mennyt tarvittaessa pitkään.
Niin ja Edgemaister nasautti vielä juuri ennen rantaan nousua 30cm kampelan ja parin kilon hauen, joten ne kolme lajia tuli täyteen, multa saa ainakin propsit!!! Meikäläinenkin pääsi ampumaan, joten ihan helmi reissu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti